Udha e zemrës

Kujtimi i Shtëpisë Origjinale

Harresa - Ndarja nga Zoti

HarresaNga Aval, adhurimi i dëlirë shpirtërat tonë zbresin në sferën e dendur të harresës – bota jonë - dhe bëhen të varrosur në formën e trupit, “hija e dashurisë së Zotit.” Ketu tregimi i Thesarit të Fshehur hapet edhe një herë. Sikurse Nuri që doli nga Zoti, gjithashtu Nuri duhet të dal nga fshehja brenda në zemrën e njeriut.

Kur e harruam Zotin?

Nuk Desha të Vija - Ndarja nga Zoti

Kënga e Fyellit

Kur shpirti për herë të parë veshi rrobat e trupit,
Oqeani ngriti lart të gjitha dhuratat.
Kur dashuria për herë të parë shijoi buzët
E të qenurit njeri, filloi të këndojë.
Ne jemi nga një vend përtej këtij universi,
Por prap supozojmë se jemi nga toka dhe hiu.
Ne shkojmë duke trokitur tek dyert e të panjohurve të kuptojmë se kush jemi.
Ne e kërkojmë këtë botë për zgjidhjen e madhe
Të asaj që u martua me ne gjatë lindjes
Dhe shkurorëzohet në vdekje.

Rumi ra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright 2009, udhaezemres.com. All rights reserved