Udha e zemrës

Kujtimi i Shtëpisë Origjinale

Kthimi, Pendimi, DorëzimiPendimi, Kthimi, Dorezimi

Kur Rumi takoi Shemsin!

Kthimi i Qenies së Njeriut tek Shtëpia Origjinale

Dhuratë e Dashurisë nga Rumi

El Gazaliu - Shpëtimi nga Lajthitja

Mensur Hallaxh Martir i Dashurisë

El-Gazaliu - Fjalët e Fundit

Udhëtimi nga ndarja në bashkim

Dorëzimi i El-Bistamit

Dashuri pa Interesë - Rabia Adavia

Të Përmalluarit

 

 

Eventualisht kur mallëngjimi ynë rritet në një thellësi të mjaftueshme,
na sjell në prezencën e intelegjencës kulluese që ka
për detyrë të rigjej Thesarin e Fshehur, “të vërtetën e thellë
brenda në gënjeshtër.” Ky është këshillëdhënësi ynë i
brendshëm, i Shenjti. Mendja jonë e shkapërderdhur dhe
dëshirat e paplotësuara rrezistojnë, por natyra e
Këshillëdhënësit është një dashuri që nuk mund të rrezistohet.

Pse mos të bëhesh i fresket nga butësia e zemrës së pranverës?

Pse mos të buzëqeshësh si një trëndafil?

Pse mos të shpërndash aromë?

Në veprimin suprem të njeriut duke iu nënshtruar
Këshillëdhënësit, puna e lirimit fillon.
Përderisa dinamika e ndarjes së impulseve
të elementeve tona kuptohet,
nevoja të bëhesh Vetëvete e unifikuar
bëhet një obligim që shpërndahet në
jetën tonë.
Zgjuarsia e lindur nga natyra
fillon ta pastrojë zemrën
nga papastërtitë në mënyrë që shkëlqimi
madhështor i Nurit të Muhamedit a.s.
të shkëlqejë përpara.
Në prezencën e një parimi më të lartë
organizues të dritës,
elementet bëhen krijuese të metriksit të jetës.

Bawa M. ra.

Qielli u ndriçua

Nga shkëlqimi i hënës

Me aq fuqi saqë u rrëzova në tokë

Dashuria jote më ka bërë të sigurtë

Se jam i gatshëm ta lë

Këtë jetë të botës

Dhe të dorëzohem

Tek Madhëria e Qenies Tënde.

 

Rumi

Foto: Majkëll Grin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright, udhaezemres.com. All rights reserved